Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster och ge dig en personlig upplevelse. När du använder den här webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
 
 

Tanka förnybart

I Sverige finns över 1000 tankställen för E85 samt flera hundra gastankställen och publika elladdstolpar. Idag finns även många tjänster som underlättar för dig att hitta macken med just ditt miljöbränsle.

Etanol E85

Det finns ingen webbtjänst för att hitta alla tankställen. Därför hänvisar vi till respektive återförsäljares webbtjänster. Där ger de flesta dessutom GPS-koordinater till dessa tankställen.


INGO
Preem
Shell
Statoil
OKQ8
st1

Fordonsgas

EnergigasSverige samlar information om alla natur- och biogastankställen i Sverige med karta och GPS-koordinater.

Gasmackar i Sverige

I Stockholm är efterfrågan på fordonsgas större än tillgången och det händer att gasen tar slut. Därför samarbetar Stockholms leverantörer av fordonsgas om en webbtjänst som visar gastillgången på mackarna i Stockholm.

El till elbilar

Elbilar kan, till skillnad från andra bilar tankas hemma eller på jobbets parkering. För många användare kommer det säkert vara det vanligaste att ladda hemma. Men det räcker ju inte. Man måste också kunna ladda elbilen på andra ställen.

På webbplatsen uppladdning.nu hittar du information om laddplatser i Sverige.

ED95, etanol till bussar och lastbilar

Det finns en publik ED95 station, i Kallhäll norr om Stockholm.

Flytande fordonsgas

Det finns också ett fåtal fordon som är konstruerade för att tankas med flytande fordonsgas. Ett par publika tankställen har öppnat och ytterligare några planeras.

Senast uppdaterad 16-08-30
Stockholm och Malmö driver miljofordon.se

Stockholm och Malmö driver miljofordon.se med stöd från Energimyndigheten.