Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster och ge dig en personlig upplevelse. När du använder den här webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
 
 

Rabatterat förmånsvärde

Om du har en en miljöbil som förmånsbeskattad tjänstebil får du sänkt förmånsvärde. Detta innebär att du betalar lägre skatt för förmånen att din arbetsgivare betalar bilen åt dig. Diesel- och bensinbilar kan inte få nedsatt förmånsvärde.

Förmånsvärdet för etanolbilar och för hybridbilar sänks till det som gäller för motsvarande konventionella bilar. För etanolbilar är denna sänkning vanligtvis marginell, eftersom etanolbilar knappt är dyrare än motsvarande konventionella bilar, för hybridbilar kan den däremot ge en märkbar rabatt.

För el-, laddhybrid- respektive gasbilar sänks förmånsvärdet, först till det för motsvarande konventionella bil, och sedan ytterligare 40 procent eller max 16 000 kr. Den som väljer en el- eller laddhybridbil kan få en riktigt rejäl rabatt på förmånsvärdet jämfört med om man valt en annan bil för samma pris.

(Nedsättningen av förmånsvärdet enligt dessa regler gäller till och med 2016. Regeringen har föreslagit att nedsättningen förlängs under 2017–2020 men med en sänkning av maxtaket till 10 000 kronor.)

På miljöfordon.se presenteras förmånsvärden för varje miljöbilsmodell, dels när du väljer ekonomifliken för att titta på din träfflista, och dels i den detaljerade informationen om varje bilmodell.

På miljofordon.se presenteras förmånsvärden med miljöbilsrabatten avdragen, utom utom i de fall då skatteverket inte angivit jämförbar modell. I de fallen då jämförbar modell inte angivits av skatteverket finns en * vid förmånsvärdet.

Läs mer om nedsatt förmånsvärde på skatteverkets hemsida
 

Senast uppdaterad 16-09-28
Stockholm och Malmö driver miljofordon.se

Stockholm och Malmö driver miljofordon.se med stöd från Energimyndigheten.